Therapie

Energetische Therapie

Een behandelvorm waarbij ontspanning centraal staat. Door de zachte technieken heeft dit een gunstige werking op klachten gerelateerd aan stress, zoals burn-out, hoofdpijn, slaapproblemen, darmklachten, oorsuizen en angstklachten. Ook ondersteunt deze behandelvorm het herstel tijdens en na chemotherapie.

Energetische therapie

VERBONDEN MET ALLES EN IEDEREEN

Energetische therapie is voortgekomen uit mijn 20 jaar lange ervaring als yogadocent in combinatie met cranio sacraal therapie. Ik maak gebruik van verschillende behandelmethoden die werken op lichamelijk, emotioneel en mentaal niveau. Indien wenselijk is het niet nodig het lichaam aan te raken. 

Door diepe ontspanning komt het lichaam en denken tot rust, tijdens onze slaap gebeurt dit ook. In deze stilte perioden herstelt het lichaam zich met de energie die dan vrijkomt. Het lichaam gaat beter functioneren.

Je wordt tot diepe ontspanning gebracht, blokkades in het lichaam komen aan het licht en worden opgeheven zodat de levensenergie weer vrij kan stromen. Alle functies in het lichaam gaan beter werken, hieronder valt ook het immuunsysteem.

Ik werk vanuit de visie dat de mens een geheel is, verbonden met alles en iedereen. Van daaruit volgt een behandeling met aandacht, zorg en rust, waarbij het herstellen van de balans in jezelf centraal staat. Aandacht ontwikkelen voor wat er in je omgaat en daar adequaat op reageren, leren zorg besteden aan je binnenwereld.

Het doel

Deze energetische therapie is er op gericht om de oorzaak weg te nemen, het werkt op een dieper niveau en zorgt voor een verbetering die blijvend is. Het is moeilijk klachten te bedenken waarbij geen verbetering optreedt, ook bij chronische klachten. Door de zachte technieken is deze therapie geschikt voor iedereen van baby’s en kinderen tot ouderen.

Wanneer psychologische of emotionele problemen de werking van de geest of het lichaam negatief beïnvloeden is het meestal voldoende dit als energie te herkennen, het te verwijderen en stress reacties in balans te brengen. Geen lange verhalen en geen ingewikkelde theorieën.
Ook zonder klachten is een diepe ontspanning aan te bevelen, even tijd voor jezelf.

In diepe ontspanning ontstaat er vertrouwen en helderheid en kunnen alle ervaringen begrepen en geïntegreerd worden.

EEN SESSIE

DE WEG NAAR HEELHEID

Tijdens de sessie wordt er gewerkt met verschillende energetische technieken. De behandeling komt het best tot zijn recht wanneer er geen strak zittende kleding wordt gedragen. De aandacht gaat niet alleen naar de klachten, maar ook naar de mogelijke oorzaken. Deze oorzaken kunnen van lichamelijke of psychische aard zijn of een combinatie.

De zelfherstellende functie van het lichaam wordt geactiveerd. Pijnpatronen verdwijnen, oude ongevallen verliezen hun impact, stress, verklevingen en verkrampingen laten los. Dit kan ervaren worden door koude, warmte of andere gevoelens.

De weg naar heelheid is een reis naar de binnenwereld van het lichaam waar herinneringen van vrede, stilte en Licht liggen opgeslagen. Op die plek aangekomen, kan het lichaam starten met regenereren en helen.

RECENSIES

VAN CLIËNTEN

Adrie

Een sessie bij Annemarie is een innerlijke beleving. Dat begint al bij het binnenkomen van de behandelkamer. Daar heerst een mooie rustige warme sfeer. Annemarie stelt je op je gemak en is liefdevol en rustig. Zij begon bij mijn voeten en raakt mij aan daar waar nodig is. Daarna haalt zij oude energie weg via bewegingen met haar handen, dat voelt heel bevrijdend, alsof je kilo’s lichter wordt. Het is net of de kamer en alles om je heen vol van licht, warmte en liefde is. Zij eindigt met haar handen op mijn buik/ middenrif en alles valt op zijn plek. Ik ben als een vernieuwd en licht persoon naar huis gegaan.

Petra

Annemarie zorgt voor een heel wezenlijke diepe rust in mezelf door de sessies die ik van haar krijg. Waarbij soms ook diepe lagen en herinneringen naar boven komen, waarin ze me met grote deskundigheid en zachtheid begeleidt.

Rob

Na een paar jaar yoga bij Annemarie wilde ik wel wat verder op m’n spirituele weg en heb ik als kennismaking een sessie energetische therapie gehad. De behandelingen heb ik vervolgd en voel me er heel gelukkig en blij mee. Zeker wat betreft m’n inzichten in het leven na het verlies van m’n echtgenote, hoe ik verder moet en kan. Er komen dingen en inzichten naar boven die mijn leven beïnvloeden. De stroming van de energie is bij mij erg voelbaar. Tijdens de sessie ben ik vrij van alle gedachten en alleen bezig met de reacties van en in m’n lichaam, ook met de blokkades die soms spanning en een soort innerlijke pijn genereren tijdens het verwijderingsproces. Het korte gesprek voor en na de sessie over de ervaring geven je inzicht in je lijf en je leven. Ik ben er heel dankbaar voor. 

Tarief

NAAR INKOMEN

De eerste sessie maak je kennis met deze behandelvorm. 

De vervolgsessie doet een appèl op eigen verantwoordelijkheid en redelijkheid, van daaruit betaal je wat je kunt.


Kennismakingssessie € 25,00

Vervolgsessie € 50,00 tot € 80,00.

Een sessie duurt 60 minuten.

Voor baby’s en kinderen tot 12 jaar 45 minuten.

PLAN EEN SESSIE

Ervaar energetische therapie

Om een sessie in te plannen kun je mij geheel vrijblijvend bellen of emailen. De sessie wordt gegeven met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Voor vragen ben ik telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 16.00 – 17.00 uur.

Telefoon: 0180 553270 
E-mail: info@annemariescholten.nl