introductie

HATHA YOGA

Wekelijks yoga heeft een gezonde invloed op lichaam & geest. De met aandacht uitgevoerde bewegingen en houdingen, ondersteund door de ademhaling, herstellen de natuurlijke balans. Tijdens de ontspanning word je tot diepe rust gebracht door het geluid van klankschalen.

WAAROM YOGA?

LAAT ONRUST NIET JE LEVEN OVERNEMEN

Het hedendaagse levensritme vergt veel van lichaam & geest en kan zorgen voor gespannen spieren en onrust in het hoofd. Spanningen, stress en emoties zetten zich vast rond de wervelkolom. Dit kan zich uiten in lichamelijke klachten.

Hatha yoga helpt bij het loslaten van lichamelijke en geestelijke spanningen door middel van fysieke oefeningen, ademtechnieken en ontspanning.

Hierdoor voel je waar je spanningen vasthoudt en hoe je die los kunt laten.

DE OEFENINGEN

Hoewel de oefeningen best pittig kunnen zijn, is yoga niet prestatiegericht. In een rustige en prettige omgeving werk je binnen je eigen grenzen, zo leer je beter naar je lichaam te luisteren. Door de actieve oefeningen verbeter je de conditie en lichaamshouding. Tijdens de ontspanning word je tot diepe rust gebracht door het geluid van klankschalen.

Mindfulness van oudsher een onderdeel van de yoga is een gemoedstoestand waarbij je gedachten, gevoelens en fysieke ervaringen waarneemt. Met wekelijks vijf kwartier yogales, zal dit bewustwordingsproces een uitstraling naar het dagelijks leven krijgen. Het leidt tot een beter emotioneel evenwicht, zorgt voor algehele verbetering van de gezondheid en een positievere kijk op de wereld. Door yoga te beoefenen neem je weer even rust en tijd voor jezelf.

BENODIGDHEDEN

WAT HEB JE NODIG?

HERSTEL NA (IN)SPANNING

Stresshormonen zijn nodig in onze dagelijkse basisbehoeften, ze geven energie en focus bij het uitvoeren van normale taken. Hiermee kunnen we onze administratie nauwkeurig bijwerken, sporten en overeind blijven staan in moeilijke yogahoudingen. Ook zijn ze nodig voor grote inspanningen in bijzondere situaties.

Er ontstaan problemen bij gebrek aan herstel. Om te herstellen is het nodig om (n)iets te doen waarbij je geen stress ervaart. Op die manier komt je lichaam weer in balans. Als dit te lang niet gebeurt ontstaan er klachten.

Ook zonder klachten is een diepe ontspanning aan te bevelen.